loader image

Autoriti Informasi Wanita

Penemuan Pati Herbamadu Berkesan Atasi Masalah Kolesterol Tinggi

Pati Herbamadu merupakan produk untuk mengatasi masalah kolesterol tinggi. Punca utama penyakit yang berkaitan dengan gangguan kesihatan kardiovaskular di Malaysia adalah kadar kolesterol yang tinggi dalam darah. 

13.9 peratus kematian pada tahun 2017 berlaku berpunca daripada gangguan kesihatan kardiovaskular yang diakibatkan daripada kadar kolesterol yang tinggi.

Anggapan anda bertubuh kecil dan berisiko rendah untuk diserang strok dan sakit jantung adalah tidak benar. Ini kerana kolesterol dihasilkan secara semulajdi oleh hati dan juga dipengaruhi oleh pemakanan harian anda. Ianya secara tidak langsung akan menaikkan tahap kolesterol dalam darah.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad dalam satu sesi sidang media pada 27 Mac lalu telah menyatakan bahawa Kajian Morbiliti dan Kesihatan Kebangsaan (NHMS) 2015, mendapati bahawa keseluruhan 47.7 peratus ataupun 9.6 juta pesakit berkaitan kardiovaskular membabitkan individu berusia 18 tahun ke atas.

Tambahnya lagi, jumlah itu menunjukkan peningkatan 32.6 peratus berbanding tahun 2011. Ini menandakan bahawa ianya merupakan sesuatu yang sangat serius dan perlu diambil peduli oleh semua pihak.

Penemuan Pati Herbamadu BerkesanAtasi Masalah Kolesterol Tinggi

Menurut kajian NHMS, kebarangkalian satu nisbah dua orang dewasa mengalami pelbagai penyakit berkaitan jantung ini adalah disebabkan kadar kolesterol yang tinggi dalam darah. Setelah didiagnosis, 38.6 peratus individu yang terbabit mengatakan bahawa mereka tidak mengetahui atau tidak mengambil kisah tentang keadaan tersebut, sedangkan ianya boleh menyumbang kepada kematian secara mengejut.

Hal ini menunjukkan tahap kesedaran yang rendah dalam kalangan masyarakat Malaysia mengenai risiko penyakit yang berkaitan dengan kardiovaskular.

Kadar kolesterol yang tinggi dalam badan boleh menyebabkan berlakunya maalah kesihatan yang serius terhadap sistem kardiovaskular badan. Lipoprotein dalam darah akan membawa kolesterol yang terdapat di dalam badan ke pelbagai organ dan kelenjar yang memerlukannya.

Apabila terlalu banyak lipoprotein LDL dan kekurangan HDL, ia akan membuatkan terjadinya pembentukan plak di dalam arteri yang kemudiannya akan memberikan kesan kepada sistem kardiovaskular badan.

Penyelesaian Terbaik Untuk Masalah Kolesterol Yang Tinggi

Oleh itu, Clear Herbs telah mengeluarkan produk yang sudah terbukti berkesan dan selamat serta mudah untuk digunakan iaitu Pati Herbamadu.

Pati Herbamadu ini mempunyai enam herba semulajadi yang mampu untuk menurunkan kadar kolesterol yang tinggi. Herba semulajadi tersebut termasuklah madu lebah, halia, buah kurma, bawang putih, cuka epal dan juga lemon.

Campuran herba-herba ini telah menjadi amalan tradisi masyarakat Melayu dan India untuk kesihatan tubuh sejak bertahun lamanya. Kini, ianya telah disediakan untuk anda dengan mudah.

Tonton Pengalaman Dato Malek Noor

Khasiat Pati HerbaMadu

Pati Herbamadu ini mempunyai beberapa khasiat lain selain mampu membantu untuk menurunkan kadar kolesterol anda. Kehadiran halia dalam ramuan pati ini semestinya dapat membantu membuangkan angin dalam badan. Ianya juga mampu untuk melawaskan perut anda dan melancarkan proses pembuangan. Secara tidak langsung, ianya juga dapat menurunkan berat badan pengguna.

Selain itu, ia dapat melancarkan peredaran darah yang tersumbat agar aliran pengedaran darah kembali normal. Darah yang tersumbat boleh menyebabkan berlakunya serangan jantung dan strok secara mengejut. Pati herbamadu dapat membantu membersihkan saluran jantung yang tersumbat.

Pati ini juga sangat sesuai untuk anda yang sering mengalami keletihan. Badan anda sering keletihan adalah kerana peraliran darah yang tidak lancar dalam badan. Di samping itu juga, Pati Herbamadu ini mampu untuk membuang kahak yang tersumbat dalam kerongkong.

Penemuan Pati Herbamadu BerkesanAtasi Masalah Kolesterol Tinggi

Lebih 5 Tahun Telah Berada Dalam Pasaran

Bagi anda yang masih ragu-ragu akan Pati Herbamadu ini, ia telah pun berada di pasaran sejak lima tahun yang lepas. Sejak ianya diperkenalkan, pengguna yang mempunyai kadar kolesterol yang tinggi telah banyak memberikan maklum balas dan ianya terbukti berkesan dalam menurunkan kadar kolesterol mereka.

Kolesterol

Sehingga kini, tiada lagi kesan sampingan yang dilaporkan berlaku ke atas pengguna. Ini kerana kesemua bahan yang digunakan adalah berasaskan semulajadi.

Pati Herbamadu ini mempunyai Sijil KKM, GMP dan telah disahkan HALAL oleh JAKIM. Ianya juga telah lulus ujian makmal. Oleh itu, anda tidak perlu risau untuk menggunakannya kerana ianya 100 peratus selamat untuk digunakan. Produk ini terbukti dihasilkan oleh bahan semulajadi yang baik untuk kesihatan tubuh badan.

Untuk Pembelian Pati Herbamadu:

Melalui website: Kedai Online